30. juuli 2010

türkiissinine boolero

Boolerole aluseks sai võetud see pilt ja mustriskeem, lõpptulemus omapoolsete muudatustega tegemise käigus.
Lõng: Madame Tricote (kl4.ee) u 150g, heegelnõel 3,5

27. juuli 2010

suvekudum

Lõngad: põhilõngaks Katia colibri ja triibud ning ääred emmebi baby fresh. 
Ülevalt alla raglaan.
Sai seda mitu korda ümberkootud, sest servad ei jäänud ilusti hoidma ja natuke häirib veel praegugi see nööbiliist, aga kõigist katetustest parim, eks see ole selle hästi kergelt langeva lõnga süü ka natuke.

klambrikatsetus



15. juuli 2010

tikk-takk

 Vana plaat, vana kellamootor, vana kollaseks tõmbunud paber.

10. juuli 2010

Mobiilikotike

puuvillane lõng u pool tokikest ja just täpselt selline pisike jupike toredat paela jäi kleidist järgi, millest mobiilikotike endale sai.

6. juuli 2010

Titatekk



Tekk pisikesele tüdrukule. Mõõtudega 60x60cm. Lõng Novita Pretty Baby 2tokki e siis 200g kokku. Idee ja õpetuse võtsin Novita lehelt. Iga rea algul kasvatatud 1s kuni 1 tokk otsa sai, siis iga rea algul kahandatud 1s. Mõnus pehme ja triibud tekkisid iseenesest. Heegeldasin ikkagi ühe rea roosat ka juurde, sai plikalikum. 

5. juuli 2010

Mmmm... maasikad ja martsipan

Olen juba ammu vesise suuga igasugu maasikahõrgutiste retsepte vaadanud, nüüd kui sai maalt korjatud suur ämbritäis talvevarudeks läkski pisike osa ülimaitsva koogi tarbeks. Ütleme nii, et poest ekstra oli vaja tuua vaid martsipani, ülejäänu leidus kodus. Tõeline maiuspala, peale koogi jahtumist lisasin maasikalõike juurde ja retseptis muutsin vaid seda, et kattesse ei lisanud 3 muna vaid  2 suurt muna(küll need maamunad on ikka nii päikesekollased). Kasutasin kandilist lahtikäivat vormi.
koogi retsept pärit siit:

Põhi:
4 dl jahu
3 sl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
175 g võid
1 muna

Täidis:
350 g maasikaid
75 g martsipani

Kate:
3 dl hapukoort
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut


Põhja tegemiseks sega omavahel kuivained. Haki juurde võitükikesed ning muna ja sega kõik korralikult ühtlaseks massiks. Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (Ø 22-24cm) põhja ja äärtele (kuna täidist tuleb palju, siis tee koogiäär parajalt kõrge). Pane taigen paariks minutiks külmkappi.

Viiluta maasikad ning aseta koogitaignale. Puista peale peenemateks tükkideks hakitud martsipan. Sega katte ained omavahel ning vala maasikatele. Küpseta 175 kraadises ahjus ca 45-50 minutit. Jahuta toatemperatuurini enne sööma hakkamist.