5. juuli 2010

Mmmm... maasikad ja martsipan

Olen juba ammu vesise suuga igasugu maasikahõrgutiste retsepte vaadanud, nüüd kui sai maalt korjatud suur ämbritäis talvevarudeks läkski pisike osa ülimaitsva koogi tarbeks. Ütleme nii, et poest ekstra oli vaja tuua vaid martsipani, ülejäänu leidus kodus. Tõeline maiuspala, peale koogi jahtumist lisasin maasikalõike juurde ja retseptis muutsin vaid seda, et kattesse ei lisanud 3 muna vaid  2 suurt muna(küll need maamunad on ikka nii päikesekollased). Kasutasin kandilist lahtikäivat vormi.
koogi retsept pärit siit:

Põhi:
4 dl jahu
3 sl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
175 g võid
1 muna

Täidis:
350 g maasikaid
75 g martsipani

Kate:
3 dl hapukoort
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut


Põhja tegemiseks sega omavahel kuivained. Haki juurde võitükikesed ning muna ja sega kõik korralikult ühtlaseks massiks. Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (Ø 22-24cm) põhja ja äärtele (kuna täidist tuleb palju, siis tee koogiäär parajalt kõrge). Pane taigen paariks minutiks külmkappi.

Viiluta maasikad ning aseta koogitaignale. Puista peale peenemateks tükkideks hakitud martsipan. Sega katte ained omavahel ning vala maasikatele. Küpseta 175 kraadises ahjus ca 45-50 minutit. Jahuta toatemperatuurini enne sööma hakkamist.

Kommentaare ei ole: